Verhaal achter stille tocht bewaard in Westfries Archief

  Nieuws
Het oorlogsmonument bij de Grote Kerk in Hoorn: het eindpunt van de jaarlijkse stille tocht op 4 mei. (Foto: aangeleverd)
Het oorlogsmonument bij de Grote Kerk in Hoorn: het eindpunt van de jaarlijkse stille tocht op 4 mei. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Joost Schrickx draagt donderdag 26 april om 10.00 uur zijn in 2017 gemaakte film 'De Oorlog van mijn vader' over aan het Westfries Archief. Deze overdracht beslaat bovendien al het niet in deze spraakmakende documentaire vertoonde filmmateriaal met onder meer uitgebreide interviews met ooggetuigen. Het verhaal achter de stille tocht blijft hiermee voor de toekomst bewaard.
De overdracht vindt plaats bij het startpunt van de jaarlijkse stille tocht, een van de beelden van de ‘Vier Handen’ van kunstenares Truus Menger. Schrickx draagt hier officieel de film en al het bijbehorende filmmateriaal over aan de directeur van het Westfries Archief Dirk Dekema. Dat betekent dat dit bijzondere filmmateriaal voortaan bij het Westfries Archief ingezien kan worden. Daarnaast is het de bedoeling dat de film ‘De oorlog van mijn vader’ jaarlijks rond 4 mei eveneens te zien is bij Cinema Oostereiland. Dit jaar is de film daar te zien op 1 mei om 15.00 uur en 20.30 uur en op 3 mei om 20.00 uur. In de documentaire laat Joost Schrickx getuigen aan het woord van de moord op vijf mannen bij de Grote Kerk in Hoorn op 4 januari 1945. Voorafgaand aan de film zijn foto’s te zien van het Hoorn in de Tweede Wereldoorlog, gemaakt door J.D. Osinga. Deze foto’s zijn door het Westfries Archief voor de gelegenheid ter beschikking gesteld om de overdracht van ‘De oorlog van mijn vader’ een historisch tintje te geven.
Kaartverkoop en informatie over de film via www.cinemaoostereiland.nl. Entreeprijs vijf euro, lengte vijftig minuten. Telefonisch reserveren is mogelijk op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur: 0229-232296.

Meer berichten