Gebroeders De Boer eregasten op 25e Sportgala

  Nieuws

HOORN - De gebroeders Frank en Ronald de Boer zijn zondag 13 januari de eregasten op het jubileumgala van de Westfriese Sportverkiezingen in Schouwburg Het Park. De 25e editie van de sportverkiezingen belooft een spectaculaire show te worden waarbij sport en sportmensen volop in de schijnwerpers worden gezet.
Frank en Ronald hebben hun komst en medewerking toegezegd met één voorbehoud: het kan zijn dat Frank de Boer in een nieuwe functie die dag andere verplichtingen heeft. De gebroeders koesteren nog altijd fijne herinneringen aan de West-Friese sportwereld en hun tijd bij de Lutjebroeker Zouaven, waar hun sportcarrière begonnen is.
Tijdens het sportgala worden in de allereerste plaats in diverse categorieën de West-Friese topsporters over 2018 gekozen. Een professionele jury heeft een jaar lange alle sporten en sporters op de voet gevolgd. De sportverkiezing is de enige manifestatie van de regionale breedtesport. Maar het sportgala schittert ook door zijn aankleding, presentatie, spannende beelden en filmfragmenten op de schermen, flitsende dance-acts op het podium.

Genomineerden

Voor deze 25e editie van dit sportfeest zijn alle winnaars en winnaressen van de afgelopen jaren uitgenodigd. Hoogtepunt blijft natuurlijk de bekendmaking van de regionale winnaars in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg, aanstormend sporttalent, sportcoach en aangepast sporten. De genomineerden zijn:
Voor Sportvrouw:
Anna Sjoukje Runia, atletiek; Irene Schouten, schaatsen; Nadine Visser, atletiek.
Voor Sportman:
Simon Schouten, schaatsen; Nicholas Heiner, zeilen; Rob Hartog, motorrijden.
Voor Sporttalent:
Robin Duson, schaken; Mike van Vugt, karting; Jordy van Workum, schaatsen.
Voor Aangepaste Sporters:
Bas Takken, zwemmen; Megan Hollander, badminton; Caroline Groot, wielrennen.
Voor Sportcoach:
Dennis Lens, coach badminton HBV; Sander van Dijk, coach Hovocubo; Charles van Altena, voetbalcoach Hollandia.
Voor Sportploeg:
WV West-Frisia, wielrennen; HBV, badminton; Hovocubo, zaalvoetbal.
De foyer is vanaf 14.00 uur geopend, het jubileumgala begint om 14.30 uur. Meer informatie: www.westfriesesportverkiezing.nl.

Meer berichten