Red een kerst, koop een kerstboom

  Nieuws

HOORN - Leden van Rotaryclub Hoorn-de Compagnie houden een actie om Nordmannen te verkopen, om verzorgingshuis Westerhaven in Hoorn aan nieuwe kunstkerstbomen te helpen. Wie een kerstboom bij deze actie koopt, draagt zo een steentje bij aan het goede doel.
Westerhaven biedt zorg en steun aan 230 mensen en is, met 125 bewoners in het verzorgingshuis zelf, de grootste locatie van zorgorganisatie Wilgaerden. De brandweer heeft de eigen kerstbomen en de kerstversiering afgekeurd. De regels rond brandveiligheid worden steeds strenger, waar natuurlijk niets tegen is. Maar het betekent dat de bewoners hun spullen niet meer kunnen gebruiken. Het impregneren van de bomen is niet voldoende, ze moeten een certificaat hebben dat ze brandvertragend zijn. De medewerkers van Westerhaven zijn blij dat de Rotaryclub de actie heeft opgezet. Ze dromen van tenminste een grote boom in de hal en één in het restaurant. Mooi aangekleed, met een beetje uitstraling.
De verkoop is al eerder gestart via www.kerstinwesterhaven.nl en er zijn al veel bestellingen binnen. John Koomen van de Rotary hoopt dat de actie drieduizend tot vijfduizend euro oplevert. "We hanteren normale prijzen, vanaf 19 euro, en bezorgen zelfs voor 2,50 euro extra aan huis, binnen een straal van tien kilometer. Eigenlijk dus een mooie reden om de kerstboom dit jaar bij de Rotary te kopen." Het probleem van kerstversiering die gecertificeerd moet zijn, speelt in meer verzorgingshuizen. De keuze voor Westerhaven is vrij willekeurig tot stand gekomen. "We hadden het plan kerstbomen te verkopen voor een goed doel en willen dat het liefst lokaal houden. Toen hoorden we dat de kerstspullen in Westerhaven zijn afgekeurd. Kerst voor kerst, dachten wij, strakke actie."
Wie een kerstboom wil bestellen, kan dat voor 8 december doen via www.kerstinwesterhaven.nl.

Meer berichten