Stefan en zijn zoontje hingen vrijdagochtend de vlag uit als steunbetuiging.
Stefan en zijn zoontje hingen vrijdagochtend de vlag uit als steunbetuiging. ((Foto: Theo Annes ))

'Vlag uithangen om saamhorigheid te tonen'

OBDAM - Drie minuten lang applaudisseren voor het zorgpersoneel, kaartjes en tekeningen maken voor ouderen in verzorgingshuizen of een boodschapje halen voor een aan huis gekluisterde buurvrouw. Er zijn vele manieren om je steun te betuigen aan een ander in deze moeilijke tijden. Obdammer Stefan Nuberg pleit ervoor om elke vrijdag de vlag uit te hangen om onze saamhorigheid te tonen. Zelf gaf hij, samen met zijn zoontje, vrijdagochtend 20 maart alvast het goede voorbeeld. Zijn buren deden met hem mee.

Er zit een mooie reden achter Stefans initiatief. "Ik wil dat als mensen naar hun werk rijden, ze zien dat we achter ze staan." Hij bedoelt daarmee niet alleen de mensen die dag en nacht bezig zijn het coronavirus te bestrijden, maar ook de vrijwilligers die overal hulp bieden en de ondernemers die nu in zwaar weer zitten. "Ik kwam op het idee door het klappen van afgelopen dinsdag. Er zijn zoveel mensen opgestaan om te helpen. En zorgpersoneel dat keihard aan het werk is, daar moeten we iets voor doen. Als we met z'n allen de vlag uithangen, laten we onze saamhorigheid zien, ook naar andere landen toe."

Stefan is ondernemer en heeft een bedrijf in koelinstallaties en serverruimtes. Ook hij ziet de directe gevolgen van de coronacrisis op de economie. Het werk in zijn bedrijf begint terug te lopen. "Ik merk dat de planning opdroogt en dat ook de servicemonteurs minder werk hebben. Het zijn lastige tijde. Je bent er toch 24 uur mee bezig. Je gaat er mee naar bed en je staat er weer mee op." Des te meer reden voor hem om te laten zien dat we er voor elkaar zijn en elkaar steunen. Hij deed dat door zijn idee te plaatsen op Facebook. Daarnaast probeert hij via allerlei kanalen aandacht te vragen voor zijn idee. Iedereen die hij benaderde is enthousiast: buren, collega's, vrienden. Ook zij hingen de vlag uit. Stefan hoopt dat ze dat komende vrijdag weer doen.

(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)

Patricia Smagge
Meer berichten