Lezing EndPlasticSoup van Rotary Club Koggenland

Algemeen
Een groot gevaar voor mens en dier: de plastic soup in de oceanen.
Een groot gevaar voor mens en dier: de plastic soup in de oceanen. (Foto: archief Rodi Media)

Plastic afval is een groot wereldwijd probleem. Ook in West-Friesland ligt veel zwerfafval in bermen en sloten. Wendela Sandberg verzorgt namens Rotary Club Koggenland op woensdag 21 april van 20.00 tot 21.00 uur een een gepassioneerde en interactieve lezing via Zoom over EndPlasticSoup.

Dit initiatief startte in 2018 en het doel is: bewustwording, acties en allianties te creëren om plastic soep in de oceanen tegen het jaar 2050 te elimineren.

Plastic, ooit warm onthaald als een prachtig en uiterst nuttig product, wordt een bedreiging voor onze planeet: plastic afval komt terecht in onze oceanen, rivieren, wateren, stranden, bossen, stortplaatsen en in onze stadsparken en straten. Plastic verdwijnt niet maar wordt alleen maar kleiner en veroorzaakt ernstige problemen voor levende wezens. En zo komt het onze voedselketen en ons lichaam binnen.

Wendela werd op haar dertigste de eerste vrouwelijke algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze reisde veel met orkesten en later als Grant Manager van Plan International. Omdat ze in de natuur leeft, valt haar oog op milieuproblemen en ruimt ze haar omgeving op lang voordat ze medeoprichter was van EndPlasticSoup in 2017/2018.

Rotary Club Koggenland is supporter en vriend van EndPlasticSoup. Interesse gewekt? Aanmelden kan via info@rotarykoggenland.nl. Meer informatie is te vinden op https://endplasticsoup.nl en https://www.rotary.nl/koggenland