Zomerexpositie en boekenbeurs Oudendijk

Algemeen
Een schilderij van Wendy van Beek.
Een schilderij van Wendy van Beek. (Foto: aangeleverd)

Het kerkje in Oudendijk heeft in juli en augustus een aantrekkelijk dubbelprogramma te bieden. Wendy Veerbeek exposeert haar schilderijen elke zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur. Tegelijkertijd is er een doorlopende boekenbeurs met voortdurend nieuwe aanvoer.

Wendy Veerbeek (1966) volgde de opleiding VOBK (Stichting voor ontwikkeling van Beeldende Creativiteit) tekenen & schilderen bij de Nieuwe Academie te Alkmaar. Daarna deed ze vervolgopleidingen tekenen & schilderen,
Wendy is vaak op pad met de fiets en maakt dan vele foto’s van de omgeving. Ze wordt elke keer weer verrast door de natuur, die per seizoen weer wat moois te bieden heeft. De foto’s die ze maakt, zijn vaak een startpunt om aan een schilderij te beginnen.

Wendy toont schilderijen van IJsselmeergezichten (aquarellen en acrylverf op doek). Ze hanteert een mooi helder ‘eigen’ kleurgebruik, met bijzondere sferen en compositie. Er is liefde voor licht, landschap en kleur. Ze heeft een fijne penseelstreek, bijzondere wolkenpartijen en lichtval in de werken..

Ook laat ze schilderijen zien rond het thema Curaçao (ook acrylverf op doek). De schilderijen zijn kenmerkend door fel en helder kleurgebruik, typerend voor dit tropische eiland. Ze raakte geïnspireerd doordat ze er een aantal jaren met haar gezin heeft gewoond.

De boeken (thrillers, romans, non-fictie et cetera) zijn te koop voor 1 euro, en 10 euro bij afname van elf boeken.

Kerkje Oudendijk, Dorpsweg 24, expositie Wendy Veerbeek en boekenbeurs. Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 22 augustus van 11.00 tot 15.00 uur.