Paddenstoelendag en Herfstfair bij De Marsen

  Nieuws
Een geweizwammetje. (Foto: aangeleverd)
Een geweizwammetje. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - IVN Twiske en zorgboerderij De Marsen organiseren zondag 14 oktober van 10.30 tot 16.30 uur een dag vol herfstbelevenissen in Landsmeer. Er is van alles te beleven. De inloop is vrij.
Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen met hun ouders het kabouterpad volgen en van alles aan paddenstoelen ontdekken. Speciaal voor deze dag hebben de IVN Twiske-kabouters veel eetbare paddenstoelen gezocht. De Twiskespeurders - 6- tot 11-jarigen - kunnen van 13.00 tot 15.00 uur mee speuren naar paddenstoelen. Wie daaraan mee wil doen, moet zich wel even opgeven via gendhoven@chello.nl. Verder kan er met inkt van de geschubde inktzwam een paddenstoelentekening worden gemaakt. Er is een informatietafel vol wetenswaardigheden over de duistere wereld van schimmels en paddenstoelen en een doorlopende Powerpointpresentatie voor jong en oud over paddenstoelen.
Tijdens de Herfstfair wordt in een grote soepketel buiten herfstsoep gebrouwen. Zijn kraampjes met producten van de zusterprojecten van zorginstelling De Marsen (Aynimundo in Peru en Matoekoe uit Suriname) aanwezig. Geïnteresseerden kunnen tijdens een korte wandeling vogels bekijken die in de herfst rondom de boerderij aanwezig zijn. Ook is er kunst te koop.
Al deze herfstactiviteiten vinden plaats bij Zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1 in Landsmeer (Het Twiske).

Meer berichten