Gezellig met het gezin een dagje naar het Rundveemuseum in Aartswoud.
Gezellig met het gezin een dagje naar het Rundveemuseum in Aartswoud. ((Foto: Hanneke de Boer))

Puur natuur bij Rundveemuseum

AARTSWOUD - Bij het Rundveemuseum lopen de koeien met hun kalfjes in het weiland. Maar ook de andere dieren genieten van het voorjaar. De eenden, kippen, schapen en geiten zijn druk in de weer in hun habitat.

Alle dieren zijn bijzonder in het museum: ze komen weinig meer voor en worden met uitsterven bedreigd. Het Rundveemuseum is opgericht om dat tegen te gaan. En aan de kalfjes te zien lukt dat aardig! De dieren worden verzorgd door de cliënten van de Prinsenstichting, die in de voorgelegen gerestaureerde stolpboerderij wonen. Iedereen kan vanaf 25 mei de nieuwe expositie bezoeken: Alles uit de kast voor een kalf, van bulloper naar IVF. Voortplanting is van groot belang voor het Rundveemuseum.

Kennis is belangrijk, maar genieten van al het moois in en om het museum is dat niet minder. De boerderij staat in een weidse en oer-Hollandse omgeving en ligt op een schitterende centrale plek naast de kerk. Een uitgelezen locatie voor een uniek museum, waar jong en oud een verrassende middag beleven!

Het Rundveemuseum, Schoolstraat 43 in Aartswoud, is tot en met 15 september open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Groepen vanaf tien personen zijn op afspraak, ook buiten de openingstijden, hartelijk welkom. Zij krijgen speciale aandacht en het programma kan eventueel naar wens worden uitgebreid. Toegang: volwassene 3,50 euro, kinderen 4-12 jaar betalen 1,50 euro. Actuele informatie, zie www.rundveemuseum.nl of bel. 06-13924199.

Meer berichten