Als ouder uit elkaar gaan, scheiden de kinderen mee.
Als ouder uit elkaar gaan, scheiden de kinderen mee. ((Foto: Michael Zhang /Adobe Stock))

Workshop De kinderen scheiden mee

OPMEER - Als ouders uit elkaar gaan, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop 'De kinderen scheiden mee' geeft hen handvatten om met de echtscheiding om te gaan. Zij leren hoe zij gevoelens over de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats op donderdag 3 oktober van 20.00 tot 21.00 uur. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding.

De workshop wordt zaterdag 5 oktober van 09.00 tot 12.30 uur plaats. Beide activiteiten vinden plaats in wijksteunpunt De Schakel, Pastoor Meriusstraat 2 in Spanbroek. De gemeente Opmeer biedt deze workshop gratis aan. Aanmelden kan op www.ggdhn.nl/cursussen.

Persoonlijk gesprek

Ouders/opvoeders die liever (eerst) een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ook voor andere opvoedvragen kunnen zij hier terecht. Bel 088-0100555 voor een afspraak.

Meer berichten