Koeien fotograferen in het Rundveemuseum.
Koeien fotograferen in het Rundveemuseum. ((Foto: Hanneke de Boer))

Koeienfotografie in Rundveemuseum

AARTSWOUD - Tijdens de Open Stal Zondag in Aartswoud staat op 3 november het maken van foto's van koeien centraal.

Kinderen en volwassenen kunnen de bijzondere koeien van het Rundveemuseum tussen 13.00 en 16.30 uur fotograferen. De beste opnames worden bekroond met een mooie foto afdruk. Er zijn vier categorieën, ook selfies met een koe dingen mee naar een prijs.

In de expositieruimte van het museum worden door Herman Siepe om 13.30 en om 15.00 uur twee kinder/jeugdworkshops fotografie gegeven. Tot en met 15 jaar kan de jeugd deskundig worden bijgepraat over het maken van een goed plaatje. Uiteindelijk gaan de deelnemers met nieuwe kennis en een opdracht de stal in om het geleerde in praktijk te brengen. Uiteraard kan er met camera en met mobiele telefoon worden gewerkt.

De bijzondere koeien in de potstal zijn erg fotogeniek en staan keurig in het stro. Kleur en tekening verschillen, en nergens staan zoveel verschillende soorten koeienrassen bij elkaar. Huisfotograaf Hanneke de Boer is aanwezig om tips te geven.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Meer berichten