Sinterklaas entertaint jong en ouder in Opmeer.
Sinterklaas entertaint jong en ouder in Opmeer. ((Foto: Facebook Sinterklaasintocht Opmeer))

Intocht Sinterklaas Opmeer

REGIO - De Sinterklaascommissie van de gemeente Opmeer verzorgt de intocht van Sint-Nicolaas en zijn Pieten op zondag 17 november. En dit jaar staat de intocht in teken van Dansen en Ren je Rot.

Speciaal voor kinderen met een glutenallergie loopt tijdens de intocht een Glutenpiet rond. In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt glutenvrij dieet moeten volgen. "De intocht van Sinterklaas is voor hen wel een mooi feest, maar ze mogen geen pepernoten en schuimpjes eten", zegt de organisatie. "Ook is een high five met de Pieten niet mogelijk, vanwege de kruimels op de handschoenen. In Opmeer vinden wij dat een sinterklaasfeest juist voor alle kinderen is. Daarom zijn we de afgelopen tijd aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd van de Sinterklaas intocht genieten. Dit jaar hebben wij een Glutenpiet lopen met glutenvrije pepernoten."

Downloaden

Hoe herkent Glutenpiet de kinderen die coeliakie hebben? Kinderen kunnen op de www.glutenvrij.nl de vlag en/of een tekening downloaden. Print deze uit en bevestig die zo zichtbaar mogelijk aan de kleding of zwaai met het vlaggetje. Als Glutenpiet dat ziet, komt hij zo snel mogelijk op de kids af.

'Dansmoves'

De Pieten zijn altijd in beweging, stilzitten kunnen ze bijna niet. Chantal Lensen van dansschool MovesYou ondersteunt ook dit jaar de Pieten. Leden van de dansschool tonen hun 'dansmoves' en maken er samen met de kinderen één groot feest van. Want er zijn vast ook hele goede dansers in de gemeente Opmeer. Het zou leuk zijn als alle kids gezellig meedansen in de optocht!

Show

Bij het Raadhuis in Hoogwoud en bij de Koninginnenweg komt de sint van zijn paard om daar de kinderen te begroeten. Daarna zal de goedheiligman met zijn Pieten via het Wuiver vertrekken naar sporthal de Weijver, waar de grote sinterklaasshow plaatsvindt. Met medewerking van dansschool MovesYou vindt van 15.30 tot 17.00 uur deze geweldige dansshow plaats. Mis deze spectaculaire show niet!

Ren je Rot

Naast de dansacts van de dansschool spelen de kinderen het spel Ren je Rot. De kinderen krijgen leuke vragen en rennen van A naar B naar C. Een heerlijk actief spelletje waarvan de kids kleur op hun wangen krijgen.

Pietendisco

Ook wordt er een Pietendisco gehouden en voor de kinderen is er nog genoeg tijd om Sinterklaas gedag te zeggen en een dansje te doen met de Pieten.

Kleurplaat

Op de basisscholen zijn kleurplaten uitgedeeld en gedurende de optocht kunnen deze worden ingeleverd bij de Pieten.

Het volledige programma

De route die de goedheiligman met zijn Pieten aflegt is:

11.00 uur: Autobedrijf Glas, de Gouwe.

12.00 uur: Aartswoud, café de Stompe Toren.

13.00 uur: start intocht: Raadhuis Hoogwoud, Burg. Hoogenboomlaan, Herenweg, Middelweg, Breestraat.

14.15 uur: stop Koninginneweg/Wuiver, einde intocht Spanbroekerweg.

15.30 uur: aanvang Sinterklaasshow met dansgroep MovesYou Spanbroek

15.45 uur: start Sinterklaasshow met aansluitend de pietendisco tot 17.00 uur.

In verband met andere activiteiten op het sportcomplex van de Weyver verzoekt de organisatie dat iedereen, in plaats van de auto, op de fiets of lopend te komt.

Meer berichten