Met zijn allen gezellig op de fiets.
Met zijn allen gezellig op de fiets. ((Foto: Facebook rijwielbroederschap))

Wielerwinteravond Rijwielbroederschap in Hoogwoud

HOOGWOUD - Na een geslaagd wielerevenement vorig jaar koerst het Rijwielbroederschap van Hoogwoud verder. Op vrijdag 7 februari om 20.00 uur wordt in het Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg in Spanbroek, een unieke wieleravond georganiseerd, met lokale helden en sterke verhalen.

Twee van de meest succesvolle baanwielrenners ooit en van West-Friese grond zijn Robert Slippens en Danny Stam. Hun majestueuze overwinningen in talloze roemruchte zesdaagsen spreken nog immer tot de verbeelding. Tijdens deze avond vertellen zij over het begin, succes, tegenslag, broederschap. Verhalen over verwondering, talent en doorzettingsvermogen. Over winnen, verliezen, het circus. Kortom over: geloof, hoop en fietsen.

Danny en Robert staan open voor vragen, die leven onder de broeders. Stel een prangende vraag aan een van deze helden.

Wielerliedjes

Singer-songwriter en fietsfanaat Stef van Diepen zal de avond omlijsten met prachtige wielerliedjes. Denk aan de Tour de France van 1989 en andere onvergetelijke momenten.

Weleens 1.200 kilometer gefietst in een paar dagen? Peter Mul en Ed Dekker wel. Wat brengt een mens hiertoe? Hoe wordt iemand gehomologeerd? Kan een lichaam hieraan wennen?

Maak deze bijzondere ontmoeting mee. Inschrijven kan via www.kerkhuys.nl. De entree bedraagt 15 euro.

St. Jan De Dooper

Broederschap rijwielclub St.Johannes De Dooper werd opgericht in 1923 met als doel het bevorderen van de devotie en de onderlinge broerderschap. Eén keer per jaar koersten meer dan honderd Hoogwouders het dorp uit voor een dagretraite. Tot nu toe.

Meer berichten