Veel vuilniszakken werden gevuld langs de weg.
Veel vuilniszakken werden gevuld langs de weg. ((Foto: aangeleverd))

Stille Rapers ruimen N239 op

REGIO - Voor het derde jaar op rij hebben de Stille Rapers de provinciale weg N239 tussen Medemblik en Lambertschaag opgeschoond. We doen dit onder verantwoordelijkheid van de firma Krinkels. Zij onderhouden deze weg in opdracht van de Provincie Noord-Holland.

Onze samenwerking is drie jaar geleden ontstaan, nadat we 'illegaal' begonnen waren met opruimen. Nu worden we elk jaar prima begeleid door een medewerker van deze aannemer. Met borden en zwaailichten wordt gezorgd voor onze veiligheid. De medewerker heeft weleens wat problemen met ons, want we zijn net een kruiwagen vol met kikkers, die alle kanten op springen.  Regelmatig moeten we tot de orde geroepen worden: Netjes op rij lopen in de buurt van de volgauto.

Verbetering

We hebben vorig jaar in zes dagdelen 113 zakken vol bij elkaar geraapt. Dit jaar was de oogst in vier dagdelen 68 zakken. Een mooie verbetering, vinden wij. Hoewel... het uiteraard schrikbarend is wat er ligt. Al die troep wordt hoofdzakelijk gedumpt door voorbijrijdende automobilisten, die dus weinig moeite hebben om hun raampje open te draaien. Wat nou, de jeugd van tegenwoordig!!!! Volwassen medemensen vervuilen de bermen langs de provinciale wegen.. Opruimen kost de aannemers, die deze wegen moeten onderhouden, bakken vol met geld. Wij als Stille Rapers leveren onze bescheiden bijdrage aan dit onderhoudsproces. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie en samenwerking met een bedrijf.

Anne de Bruin-v.d. Graaf, stille raper.

annedebruin@simpc.nl

Meer berichten