Gemeenteraad neemt definitief besluit over IKC Hoogwoud

Algemeen

HOOGWOUD - Voor het Integraal Kindcentrum (IKC) Hoogwoud waren de kaders voor de definitieve locatie al in juli 2019 vastgesteld door de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 9 juli besloten om het benodigde budget voor het IKC in Hoogwoud nu al beschikbaar te stellen, vooruitlopend op het besluit over de locatie van het IKC in Opmeer/Spanbroek.

Verdere vertraging voor de realisatie van het IKC in Hoogwoud wordt hierdoor voorkomen. Naar verwachting wordt het IKC Hoogwoud in 2024 in gebruik genomen.

Definitieve keuze

Op 9 juli 2020 heeft de gemeenteraad van Opmeer besloten dat de locatie van voetbalvereniging HOSV definitief geen optie meer is als locatie van het IKC Opmeer/Spanbroek. Er blijven hierdoor twee mogelijke locaties over: De Akker/’t Ruimteschip en de Bonifatiusschool. De raad maakt uiterlijk in oktober 2020 een definitieve keuze tussen deze twee locaties, het benodigde budget en de dekking van de kosten. De gemeenteraad heeft het college in een motie daarnaast de opdracht gegeven om in kaart te brengen wat de mogelijke consequenties zijn voor de onderbrenging van de boogde gebruikers (naast de scholen zijn dat kinderopvang, bibliotheekwerk, muziekeducatie en jeugdgezondheidszorg) van een IKC op deze locaties.