Venti: een grote overhemd speler uit Duitsland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Venti: “een merk dat zich focust op kwaliteit en luxe”. Dit is wat hoort van Venti dragers. De collectie shirts van Venti legt de nadruk op de alledaagse man. Van zakelijk overhemden tot een casual overhemden. Het merk Venti heeft het allemaal. Wist je dat ze jaarlijks 3,8 miljoen shirts produceren? Dat komt neer op ruim 10.000 shirts per dag. Ben je benieuwd naar hoe het merk zo groot is geworden en hoe het merk is ontstaan? En: “een dochter van Casa Moda”? Lees snel verder!

Het ontstaan van het merk

Venti is een dochtermerk van het grote, Duitse, Casa Moda. In 2000 overlijdt de oprichter (Heinrich Katt) van Casa Moda en is er behoefte aan een wat jonger uitziend merk. Zijn zoon zit dan al een langere tijd in de directie en is vanaf het moment van Heinrich zijn dood de enige CEO. In 1987, nog voor Venti is de omzet ongeveer 10 miljoen euro. 30 jaar later is dit gegroeid tot 83 miljoen euro in 2014. In 2000 besluit Heinrich’s zoon Venti op de markt te brengen als dochtermerk van Casa Moda. Deze overhemden zijn in eerste instantie alleen nog maar in Duitsland te koop. Pas in 2005 wordt er buiten Duitsland een winkel geopend, in Linz (Oostenrijk). Vandaag de dag zijn de overhemden van Venti in meer dan 30 landen te verkrijgen.

De shirts van Venti

Venti richt zich op de normale man. Wanneer je wat meer gezet bent, kun je beter kijken bij het merk Casa Moda. Het merk Casa Moda richt zich op de grotere heren onder ons. Dit leidt tot dat alle Venti shirts getailleerd zijn. Het merk maakt onderscheid tussen modern fit (licht getailleerd) en sterk getailleerd (slim fit). Een bijkomend voordeel is dat alle shirts van Venti strijkvrij zijn. Dus wanneer je niet van strijken houdt, is Venti een geschikt merk voor je. 

De mouwlengtes van Venti

Venti heeft behalve overhemden in een standaard mouwlengte ook overhemden met de extra lange mouwlengte, Venti Mouwlengte 7. Een Venti overhemd met mouwlengte 7 is geschikt voor lange mannen. De mouwen zijn 72 centimeter lang. En dit is 7 centimeter langer dan de mouwlengte van de standaard overhemden van het merk.

De bedrijf weetjes van het merk

Over Venti is veel te vinden. Zo ook een aantal interessante weetjes over het merk:

  • Het merk legt de focus op betaalbaar, focus en kwaliteit
  • Het hoofdkantoor zit in Duitsland, de meeste shirts worden geproduceerd in een productiehal in Roemenië.
  • 1000+ medewerkers, zowel in het binnenland als buitenland
  • Ruim 300 winkels wereldwijd
  • Er worden dagelijks ongeveer 10.000 overhemden geproduceerd (Venti en Casa Moda tesamen)
  • 35% van de overhemden wordt geëxporteerd. 65% voor eigen land 

Kortom: Venti is een goed heren overhemden merk uit Duitsland met een tintje. Het is een merk dat streeft naar betaalbaarheid (want dat zijn ze!), luxe en kwaliteit. En leverbaar in meerdere mouwlengtes, standaard en mouwlengte 7. Ze groeien nog steeds elke dag in aantallen en zijn haast niet meer te stoppen.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)