Regels gemeente Opmeer voor, tijdens en na Oud en Nieuw

Algemeen
Wensballonnen mogen niet worden opgelaten in de gemeente Opmeer
Wensballonnen mogen niet worden opgelaten in de gemeente Opmeer (Foto: S. Hermann en F. Richter)

In de gemeente Opmeer geleden een aantal regels rond Oud en Nieuw. Geen vuurwerk en carbid schieten en geen wensballonnen in de lucht. Het brandgevaar is groot. En een ongeluk zit in een klein hoekje. Ontlast de zorg en doe geen gekke dingen.

Een wensballon is zeer brandgevaarlijk, denk aan bijvoorbeeld rieten daken. Eenmaal opgelaten, heeft niemand er meer invloed op. Ook kan de ballon gemakkelijk kapot gaan of door de wind op ongewenste plaatsen terecht komen. Bovendien dooft de wind het vuur niet, het wakkert de vlammen juist aan. Daarom is het in de gemeente Opmeer verboden om wensballonnen op te laten.

Overlast

Overlast van vuurwerk of carbid schieten? Meld dit bij Meldpunt Overlast Opmeer, tel. 0226-360231, 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Kerstbomen inleveren

Op deze plaatsen kan iedereen zijn kerstboom inleveren: de gemeentewerkplaats aan de Spanbroekerweg 42 in Spanbroek. De werkplaats is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 16.00 uur; het regionale scheidingsdepot van Holland Collect in Obdam op het industrieterrein De Braken (Kwelder 10) of bij het grof huisvuil. Of neerleggen in de bladkorven in Spanbroek (tegenover Schoolstraat 1), Opmeer (Planetenlaan naast ‘t Ruimteschip) en Hoogwoud (Radboudstraat tussen Overstek en De Dars).

De kerstboom aanleveren in de groene rolemmer als GFT wordt niet geaccepteerd.