Zilveren medaille voor Mara Slippens uit Spanbroek

Algemeen
Mara Slippens op het podium.
Mara Slippens op het podium. (Foto: aangeleverd)

Sam van der Hilst en Mara Slippens deden afgelopen weekend mee aan het sterk bezette internationale toernooi in Combs la Ville, Frankrijk.

Tijdens het toernooi met deelname van teams uit onder meer Canada, Roemenië, Zwitserland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië, turnde Mara een stabiele serie aan oefeningen. Hiermee behaalde zij een score van 50,217 punten, wat goed was voor een zilveren podiumplek in de individuele ranking. Daarnaast plaatste zij zich voor de volgende dag voor de toestelfinales op brug en sprong. In de finales streden de zes beste turnsters voor de medailles. Met twee vierde plekken stond Mara niet op het podium, maar sloot zij het weekend af met een tevreden gevoel gezien het niveau van de wedstrijd.

Aangepast programma

Het toernooi verliep voor Sam minder voorspoedig en turnde zij vanwege een blessure aan de voet een aangepast programma en liet zelfs het toestel sprong aan haar voorbij gaan. Met haar inzet wist het mixteam van TopTurnen West en Topturnen Zuid een zeer verdiende zevende plek te behalen in de team ranking.