Speeltuin De Weidehof in Spanbroek rookvrij

Algemeen
Men mag niet meer roken in de speeltuin.
Men mag niet meer roken in de speeltuin. (Foto: Pixabay)

Speeltuin De Weidehof in Spanbroek is vanaf 24 november rookvrij. Wethouder Wiersma-de Faria en de heer Paulina, directeur van de GGD Hollands Noorden, leggen die dag om 09.00 uur een stoeptegel bij de ingang van de speeltuin. De stoeptegel wijst mensen erop dat de speeltuin een rookvrije omgeving is. Met deze actie wil de gemeente Opmeer en de GGD kinderen de kans geven om rookvrij op te groeien. De komende tijd krijgen alle speeltuinen in Opmeer zo’n stoeptegel.

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan een rookvrije generatie. Zo biedt speeltuin De Weidehof kinderen een gezonde en veilige speelomgeving.

Iedereen is en blijft welkom op deze speelplek, ook rokers! De gemeente vraagt rokers om uit het zicht en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Het terrein en de entree zijn rookvrij.