Jaarboek Historisch De Weere te koop

Algemeen
Loonbedrijf. fam. Konijn.
Loonbedrijf. fam. Konijn. ((Foto: aangeleverd))

De werkgroep Historisch De Weere bracht eind december haar negende jaarboekje uit. Door de strenge coronaregels vond de presentatie dit keer op aangepaste wijze en in besloten kring plaats. Theo en Loet Konijn van Loonbedrijf fam. Konijn kregen thuis van René Op ‘t Veld, lid van de werkgroep, het eerste exemplaar overhandigd.

Het boekje, uitgave 2021, bestaat uit vier verhalen: Als eerste het verhaal over Loonbedrijf fam. Konijn, bekend als bollenkwekers en machine ontwerpers, gevolgd door Het Atelier in De Weere, waar twintig jaar lang confectie werd gemaakt. Daarna de geschiedenis van Paardensport De Weere met verhalen over de hemdenrace, kortebaan draverijen en ringsteken en als laatste onderwerp: Kaasboerderij Spil. Diverse leden van de familie vertellen het verhaal over de kaasboerderij en over de werkzaamheden van tegenwoordig op hun moderne veehouderij.

Het nieuwe boekje is misschien voor velen, binnen of buiten De Weere, een leuk cadeau voor een verjaardag of een andere gelegenheid. De editie is te koop voor slechts 7 euro bij Ben Beemster - Driestedenweg 10, Koos Sneek - Driestedenweg 67, Jan Verlaat - Driestedenweg 96 en Café ‘t Centrum - Driestedenweg 126.

Mooi span...
Ringrijderij in De Weere
Kaasboerderij Spil
Het Atelier in De Weere.