Leerlingen `t Ruimteschip lopen Ugandamars

  Nieuws

SPANBROEK – De commissie Ugandamars Ruimteschip bestaat uit juf Carine en juf Tanja. Zij zorgen ervoor dat alles 26 april op rolletjes verloopt, want dan lopen de leerlingen van hun school de Ugandamars. Dit ter nagedachtenis van pater Kees Groenewoud, die in dat land meer dan veertig jaar missiewerk verrichtte.
Kinderen in Nederland hebben het goed. Zeker in vergelijking met leeftijdgenootjes in Derde Wereldlanden. Regelmatig besteden de leraren daar op ’t Ruimteschip aandacht aan. Een keer per jaar wordt actie ondernomen."We vinden het belangrijk dat de kinderen zich actief inzetten voor een project in de Derde Wereld", meldt Ton Koelemeijer van het team van de school. "We willen met de opbrengst de projecten ondersteunen voor de jeugd in Uganda, onder meer een huishoud- en beroepsschool. Nu is geld nodig voor renovatie en nieuwbouw van toiletten, keuken, klaslokalen, computerlokaal en de eetzaal. De 38e Ugandamars wordt vanaf 13.15 uur gelopen."
De magische grens van 100.000 euro is overschreden en het volgende doel is 150.000 euro. Sponsor de kinderen die meedoen en hun steentje willen bijdragen.
Bel de school voor meer informatie, tel. 0226-352552.

Meer berichten