Historische vaartocht tijdens waterweek

  Nieuws
Wie met een bootje richting Rustenburg vaart, kan dit jaar ook onder de Wipbrug door. (Foto: Nancy Holderbeke)
Wie met een bootje richting Rustenburg vaart, kan dit jaar ook onder de Wipbrug door. (Foto: Nancy Holderbeke) (rodi.nl)

OPMEER – Belangstellenden varen zaterdag 4 augustus mee met de historische vaartocht van Opmeer naar Rustenburg en vice versa. Deelnemers stappen om 10.00 uur in de boot bij de Wipbrug en om 10.15 uur bij de Wandelaarsbrug bij de ijsbaan in Spanbroek.
Bootjes kunnen dit jaar ook onder de Wipbrug door bij de Lage Hoek en daarmee wordt een mooie traditie in ere hersteld. Namelijk dat het brugdek op handkracht omhoog kantelt en daarmee vrije doorgang verschaft aan de schuiten naar Spanbroek. De brug is afgelopen voorjaar volledig in oude glorie hersteld. Daarbij zijn de oorspronkelijke karakteristieke materiaal zoveel mogelijk hergebruikt bij de restauratie.
Stap in bij de Wipbrug voor een vaartochtje naar de Gouden Karper in Rustenburg. Neem daar eens een kijkje bij het sluisje van Rustenburg in afwachting van de bootjes. In de loop van de middag vaart iedereen terug naar Opmeer naar de Wipbrug.

Meer berichten