Purmerendse basisschoolkinderen bezoeken Concertgebouworkest

Algemeen
De kinderen beleefden een unieke ervaring.
De kinderen beleefden een unieke ervaring. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Afgelopen zondag hebben 70 leerlingen van het basisonderwijs met hun ouders het Familieconcert in het Koninklijk Concertgebouw bezocht. Dit werd mede mogelijk dankzij het Willem en Wilhemina Bouwesfonds en Muziekschool Waterland.

Voor veel ouders en kinderen was het de eerste keer dat ze het Concertgebouw bezochten. Het orkest presenteerde Stravinsky's beroemde ballet Petroesjka op unieke en eigentijdse wijze. In deze versie wordt de slungelige Petroesjka verliefd op het allermooiste meisje van de school, de onbereikbare danseres Anna. De contrastrijke muziek en het aansprekende verhaal zorgden voor een unieke ervaring!

Naschools traject
De mogelijkheid concertpodia te bezoeken, en met name het Koninklijk Concertgebouw(orkest), vormt een vast onderdeel van een nieuw initiatief van Muziekschool Waterland, dat in ontwikkeling is. In dat traject krijgen kinderen die onder schooltijd instrumentale kennismakingslessen volgen van Muziekschool Waterland, de kans zich naschools muzikaal verder te ontwikkelen. Muziekschool Waterland verzorgt instrumentale kennismakingslessen in groepen 5 van alle Purmerendse basisscholen. Het naschools traject gaat volgend schooljaar van start als pilot met kinderen van vier basisscholen: Klim-op, OBS 't Carrousel, 't Prisma en Wheermolen