Deelnemers aan de Fietstocht van Bloeiend Zijpe fietsen langs de bloeiende bollenvelden in gemeente Schagen.
Deelnemers aan de Fietstocht van Bloeiend Zijpe fietsen langs de bloeiende bollenvelden in gemeente Schagen. ((Foto: Marion Verwindt))

Kleurrijke fietsroute tussen de bloeiende bollenvelden

'T ZAND - Stichting Bloeiend Zijpe houdt zondag 28 april een fietstocht door de bollenvelden in de gemeente Schagen. Ook dit jaar krijgen bezoekers van gastvrije bollenkwekers in het gebied de gelegenheid om op de fiets te genieten van de geuren en kleuren van de bloeiende bollen. De start en finish van de fietsroute is vanaf 9.00 uur en start onder andere bij BolleNoord aan Groteweg 9 in 't Zand. De fietsroute langs de bloeiende bollenvelden is ongeveer 40 kilometer lang. Iedereen mag meedoen en voorinschrijving is niet nodig.

Elk voorjaar laten de eerste bollen soorten, zoals de hyacinten en krokussen voorzichtig hun eerste kleuren zien. Al snel volgen de tulpen en worden de velden als een lappendeken gekleurd door de vele bollen soorten die de bollenkwekers in en om Schagen elk jaar weer tot bloeien brengen. Onder de prachtige Hollandse wolkenluchten ontstaat tussen de duinen en de groene weilanden een uniek palet van kleuren in de tuin van Schagen.

Al veertien jaar organiseert Stichting Bloeiend Zijpe in de maanden april en mei diverse activiteiten om bezoekers mee te laten genieten van het voorjaar in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld.

Zondag 28 april komen deelnemers aan de fietstocht heel dichtbij de bloemenpracht, want op de Bloeiend Zijpe fietsroute geven een aantal bloembollenkwekers in de gemeente Schagen toestemming om een gedeelte van de route dwars over hun bollenland te mogen fietsen. Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten komt men anders nooit! Het andere deel van de fietsroute gaat over de openbare weg, waarbij de enthousiaste vrijwilligers van Stichting Bloeiend Zijpe ervoor zorgen dat deelnemers zoveel mogelijk langs de bloeiende velden fietsen.

De start en finish van de fietsroute is zondag 28 april vanaf 9.00 uur en start onder andere bij BolleNoord aan Groteweg 9 in 't Zand. De fietsroute langs de bloeiende bollenvelden is ongeveer 40 kilometer lang. Iedereen mag meedoen en voorinschrijving is niet nodig. Meer informatie en andere start- en finishpunten zijn te vinden op de website van Bloeiend Zijpe: www.bloeiendzijpe.nl


Meer berichten