(Foto: )

Baasje gezocht voor parelhoen Pearl

Voor Stan en Klaartje nog geen definitief onderkomen gevonden helaas. Wel zijn er weer wat andere konijnen blij met een nieuw thuis!

Niet alledaags verschijnsel: Pearl

Het is een niet alledaagse verschijning in deze dierenopvang: een parelhoender. Toch zit er op het moment eentje op de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn. Deze is in een woonwijk gevonden en is achterna gezeten en gepakt door een hond. Gelukkig is er, behalve wat verloren staartveren, geen schade aan het dier.


En niemand die een parelhoentje mist blijkbaar. Hij, of zij, het is echt niet te zien, zoekt daarom een nieuwe plek.

Wel is voor haar of hem een ruime ren nodig, die ook van boven goed afgedicht is, want parelhoenders zijn uitstekende vliegers. Ze kunnen gehouden worden samen met kippen in een ren, mits er natuurlijk voldoende ruimte is.

Daarbij kunnen parelhoenders behoorlijk geluid maken, zeker als ze denken dat er onraad is of als ze schrikken. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Deze "Pearl" begint alweer beter in het verenpak te zitten en heeft een prachtige witzijden kleur. Het dier is "mooi van lelijkheid" uit, zoals wel gezegd wordt.

Wie heeft er een plek voor deze beauty?

Als u meer wilt weten dan kunt u contact opnemen met het DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Telefoon: 0224-551818 en via www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten