Met een maatje schaatsen op de ijsbaan Schagen.
Met een maatje schaatsen op de ijsbaan Schagen. (Foto:aangeleverd)

Meld je aan als Schaatsmaatje

SCHAGEN - Mensen met een beperking kunnen twee zaterdagen op de schaatsbaan komen zwieren met een maatje. Zaterdag 14 en 21 december verzorgt Team Sportservice Schagen in samenwerking met Schagen On Ice, van 9.00 tot 10.00 uur, het maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje op de ijsbaan op de Markt in Schagen. Deelname is gratis.

Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn.

Mensen met een beperking én hun maatje kunnen tijdens maatjesschaatsen kosteloos schaatsen lenen en schaatsen. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig.

Graag van tevoren aanmelden. Dat kan met het formulier op de website jouw.teamsportservice.nl/schagen. Kijk bij 'nieuws' voor het aanmeldformulier. Telefonisch kan het ook, bij Anouschka Terpstra van Team Sportservice Schagen: (0224) 21 47 74. Of mail aterpstra@teamsportservice.nl. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk.

Yvette van der Does
Meer berichten