Thuisbij Schagen vindt geschikte woning voor opstarten dagbesteding

Algemeen
Marloes Oudeman is ontzettend blij met het nieuwe pand voor Thuisbij in Schagen.
Marloes Oudeman is ontzettend blij met het nieuwe pand voor Thuisbij in Schagen. (Foto: Theo Annes )

SCHAGEN - Binnen een half jaar is de perfecte woning gevonden voor de op te starten zorgonderneming Thuisbij in Schagen. Initiatiefneemster Marloes Oudeman is ontzettend blij dat het project nu werkelijkheid wordt. Het had wat voeten in aarde, maar vrijdag 27 november is de overdracht bij de notaris. “Deze week kan niet meer stuk,” vertelt Marloes lachend.

Door: Lenna van den Haak

In juni stond ze nog met een groot interview in deze krant om haar zorgonderneming Thuisbij te promoten, en om Schagenezen te vragen om uit te kijken naar een geschikte woning. Binnen drie maanden kwam de half vrijstaande woning nummer 20 aan de Platanenweg in beeld.

‘Dit is het pand’

“Via de makelaar kregen we deze tip. Het was nog niet op de markt, dus een goede positie. Rob de Boer, van Thuisbij Franchise en vanaf het begin af aan betrokken bij de opstart van Thuisbij Schagen, ging mee naar de woning. Toen we er waren keken we elkaar aan en wisten we gelijk, dit is het pand!”

Kapers op de kust

“Helaas kwam toch er een kink in de kabel, er waren toch meer kapers op de kust. Maar uiteindelijk is ons eindbod geaccepteerd. Vrijdag 27 november is de overdracht bij de notaris, en 15 december krijgen we de sleutel. We gaan gelijk verbouwen, zodat we eind maart al kunnen starten,” vertelt Marloes.

Flinke verbouwing

Ondanks dat het de perfecte woning is, staat er nog een pittige verbouwing te wachten. “We laten een puntdak op de garages plaatsen voor meer ruimtelijke gevoel, er komen openslaande tuindeuren, alle leidingen worden vervangen en er komt een nieuwe keuken. Daarnaast komt er nog een aparte ingang en laten we vloerverwarming aanleggen. Als we volgende maand de sleutel krijgen gaan we dezelfde week nog aan de slag. We willen in maart klaar zijn en de eerste cliënten ontvangen. Dus we gaan er flink tegenaan.’’ De ruime half vrijstaande woning biedt voldoende ruimte voor een centrale woonkeuken en een grote achtertuin met vrij uitzicht over water. En op de achtergrond prachtige treurwilgen. “Omdat we dagelijks 10 cliënten ontvangen en tussen de middag met z’n allen een warme maaltijd eten wordt een grote woonkeuken gerealiseerd.”

Lees hier het verhaal dat Marloes opstart met Thuisbij Schagen

Marloes Oudeman start Thuisbij Schagen


Groot draagvlak

De organisatie van Thuisbij Schagen bestaat uit de zorgondernemer, 1 of 2 personeelsleden en ongeveer 25 vrijwilligers. Deze lokale samenwerking heeft maatschappelijke gezien veel positieve kanten. Door op deze manier te ondernemen is er draagvlak en levert het ons allemaal plezier en energie op. Ook de bewustwording en kennis van dementie en geheugenproblemen nemen in de gemeenschap toe. Dat is de kracht van Thuisbij. Toegankelijk en samen met de lokale mensen.

Plezier

“Naar mijn mening is dagbesteding Thuisbij een welkome aanvulling op de zorgvoorzieningen in de stad Schagen. Persoonlijk zal ik mij in mijn nieuwe rol als zorgondernemer verder kunnen ontwikkelen, terwijl ik tegelijkertijd dagelijks de zorg verleen waar ik zoveel plezier uit haal.” Kijk voor meer informatie over Thuisbij op: https://thuisbij.eu/project-schagen.. Of bel met Marloes Oudeman: 06 - 21500162.

Afbeelding
Afbeelding