Voormalig pand tankstation van Wirdum in Schagen verkocht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Gogle Maps)

SCHAGEN - Irma en Frits Nieuwenhuizen hebben het oude pand van tankstation Van Wirdum aan de Havenstraat in Schagen gekocht.

De voormalige garage met tankstation van Van Wirdum is al jaren een doorn in het oog. Al in 2003 werd in de Schager politiek een debat gevoerd over de toen al verpauperende plek. In 2004 is de grond rond het voormalige tankstation gesaneerd.

In 2017 lag er een plan voor de realisatie van 10 appartementen. Omdat de projectontwikkelaar destijds niet wilde starten, trok de gemeente de vergunning weer.

Het pand werd gebouw in 1956. Van 1964 tot 1984 was Van Wirdum er gevestigd met een succesvol automobielbedrijf en tankstation. Drie jaar geleden is de grondlegger van het bedrijf en tevens hart en ziel van het pand Arie van Wirdum helaas overleden.

De familieleden, die in dit pand zijn opgegroeid en ook nog steeds het tankstation aan de overkant bedrijven, hadden graag zelf het pand nieuw leven in willen blazen of willen verhuren, maar waren daartoe nog niet gekomen. Wat Irma en Frits met het pand gaan doen is nog onduidelijk. De komende periode zal in kaart worden gebracht welke mogelijkheden de locatie biedt.