Thuisbij Schagen geopend door wethouder Van der Veek

Algemeen
Schagen heeft er een prachtige faciliteit bij.
Schagen heeft er een prachtige faciliteit bij. (Foto: Thuisbij Schagen)

SCHAGEN - Thuisbij Schagen, dagbesteding voor mensen met dementie en geheugenproblemen, is in het weekend van 27 en 28 maart in besloten kring officieel geopend door wethouder Sigge van der Veek.

Zowel zaterdag als zondag konden geïnteresseerden zich vooraf aanmelden voor een 10 minuten bezoek met maximaal 2 personen en daar hebben veel mensen dankbaar gebruik van gemaakt.

Daarmee is een droom van Marloes Oudeman uitgekomen. Samen met vrijwilligers en vaklui werkte zij de afgelopen maanden keihard om ouderen te kunnen ontvangen in het woonhuis aan de Platanenweg 20 in Schagen

Het resultaat is verrassend mooi en knus. Via de nieuwe entree kom je in een grote woonkeuken vol zonlicht met aangrenzend een ruime woonkamer. Een heerlijke woning met een prachtig uitzicht over water, een plek waar je je snel thuis kunt voelen.

Middels een PGB-beschikking van de gemeente kunnen mensen met dementie hier terecht voor een gezellige zinvolle dag. Samen koffiedrinken, een warme maaltijd bereiden, een spelletje doen, wandelen en nog veel meer activiteiten. En dat alles middenin Schagen.

Thuisbij Schagen wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van vrijwilligers, sponsoren en investeerders, zowel particulier als zakelijk. Lees meer over dit bijzondere initiatief op www.thuisbij.eu

.