90 hoeraatjes voor Janny Zijlstra-Bijpost

Algemeen
De verjaardag werd gevierd met wind en hagelbuien.
De verjaardag werd gevierd met wind en hagelbuien. ((Foto: aangeleverd))

90 hoeraatjes voor Janny Zijlstra-Bijpost

SINT MAARTEN - Tweede Paasdag vierde Janny Zijlstra-Bijpost haar 90ste verjaardag. Zij is een van de trouwe handwerksters elke dinsdagochtend in Sint Maartenshof.

Tweede paasdag 2021. Een grijze lucht met winterse buien. Maar bij Sint Maartenshof in Sint Maarten staat een draaiorgel voor de deur, of eigenlijk voor de woning van Janny Zandstra-Bijpost. Zij viert vandaag haar 90ste verjaardag.

"Vorig jaar was zij de eerste bewoonster van Sint Maartenshof die we niet op de gebruikelijke manier mochten feliciteren. Geen handen schudden, niet gezellig bij elkaar zitten in de recreatie zaal met koffie en iets lekkers, niet zingen. Corona hield ons gevangen en vooral voorzichtig.

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we geleerd om ermee om te gaan. Om vooral te kijken naar wat wél kan. Want laten we wel wezen, 90 worden doe je niet elk jaar. Daar mag uitgebreid bij stilgestaan worden,'' aldus Anneke Janssen.

Het draaiorgel trotseert een hagelbui, de jarige heeft, dik aangekleed, een plekje uit de wind gevonden. Vrolijke deuntjes, slingers, ballonnen, kadeautjes en taartjes. Een paar mensen op afstand zorgen toch voor een feestelijk begin van deze dag. Janny, namens Schager Nieuwsblad, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Ondanks het weer werd Janny flink in het zonnetje gezet.