Eline Schut nieuwe KWF ‘gezicht’ in Schagen

Algemeen
Eline Schut, rechts neemt het stokje over van haar moeder Riana Schut.
Eline Schut, rechts neemt het stokje over van haar moeder Riana Schut. ((Foto: KWF Schagen))

SCHAGEN - Het afdelingsbestuur van KWF Schagen is met Eline Schut, geslaagd in het vinden van vervanging van de Districtscoördinator voor de stad Schagen.

Vol enthousiasme is Eline Schut onlangs begonnen als de nieuwe Districtscoördinator voor KWF Kankerbestrijding in de stad Schagen. Eline is 33 jaar, getrouwd en heeft 2 dochters. Daarnaast werkt zij 4 dagen per week in haar eigen kapsalon/schoonheidssalon in Heerhugowaard.

Het vrijwilligerswerk voor KWF zit bij Eline in het bloed. Vanaf 19-jarige leeftijd collecteert ze al voor KWF. De moeder van Eline is Wijkhoofd en ook haar oma was als vrijwilliger actief. “Ik vind het een mooie uitdaging om me nu in te zetten voor deze nieuwe vrijwilligersfunctie en hoop voor de wijkhoofden en collectanten in de stad Schagen een aanspreekpunt te kunnen zijn”, aldus Eline.

KWF collecte uitdagende klus

Het organiseren van de collecte van KWF kankerbestrijding in de stad Schagen was decennia lang in handen van Florence Brouwer. Afgelopen jaar ontving zij voor deze verdienste het Schager compliment. Dat zij na 40 jaar wilde stoppen was begrijpelijk. Maar vindt maar eens zo’n “duizendpoot”. Want naast het organiseren van de collecte is daar ook het regelen van de uitvaartcollectes, het ophalen van de winkelbusjes, zorgen voor voldoende wijkhoofden etc. Voorzitter van KWF gemeente Schagen, Monique van Peperstraten kan haar blijdschap dan ook niet verbergen. “wij zijn ontzettend blij met Eline. In de afgelopen maanden heeft ze de werkzaamheden voortvarend opgepakt. Met 15 wijken en ruim 150 collectanten is het organiseren van de KWF collecte een uitdagende klus. Wij zullen haar vanuit het bestuur ondersteunen waar we kunnen, maar Eline is een doorpakker en dat voelt super goed.”

Word wijkhoofd van KWF Schagen

Met het vervullen van de DCO-functie zijn nog niet alle “gaten” gevuld voor de stad Schagen. Eline zoekt 4 nieuwe wijkhoofden. Namelijk voor de wijken, Groeneweg 1, ’t Noord, de Muziekbuurt en Hoep-Noord. Daarnaast is er voor collectanten altijd plek, maar 15 kan Eline er zeker gebruiken. U kunt Eline bereiken via telefoonnummer: 06-13915974 of per mail: ecaschut@gmail.com

Ook voor de andere dorpen in de gemeente Schagen kunnen collectanten zich melden. Voor Callantsoog en Petten wordt nog altijd gezocht naar een Districtscoördinator (collecte-organisator) Wordt u onze nieuwe vrijwilliger, meldt u dan aan via https://www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger