Ontdek de stranden van Schagen

Algemeen
Ontdek de stranden aan de Noordzeekust.
Ontdek de stranden aan de Noordzeekust. (Foto: Adobe Stock)

SCHAGEN – Langs de kustlijn van de Noordzee liggen de brede en schone stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee. In deze badplaatsen kun je heerlijk een dagje naar het strand en de prachtige omgeving ontdekken. En goed om te weten: je parkeert gratis.

Je kunt mooie (strand)wandelingen maken door de verschillende gebieden en uitwaaien langs de kust. In de zomer, en met een beetje geluk ook in de lente, kun je op deze stranden heerlijk zonnen en een drankje doen bij een van de strandpaviljoens. 

Al vele jaren wappert de Blauwe Vlag aan de stranden van deze kustplaatsen. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding. Het doel van de Blauwe Vlag is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Callantsoog

Callantsoog staat bekend als één van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland en is de grootste badplaats in de gem?eente Schagen. Het zandstrand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Het strand van Callantsoog telt maar liefst zes strandpaviljoens, waar je gezellig wat kunt eten en drinken. Ook loop je gemakkelijk het sfeervolle dorp in.

Groote Keeten

Het strand in de badplaats is schoon en rustig, waardoor je met het hele gezin kunt genieten op dit familiestrand. De duinenrij is breed, wat mooie wandel- en fietstochten door de omgeving biedt. Het landschap rondom Groote Keeten bestaat uit strand, zee, duinen, polders en bloembollenvelden. In het voorjaar en in de zomer komt deze kustplaats volledig tot bloei.


De duinen in Petten.

Petten

Petten heeft een metamorfose ondergaan. De kustplaats heeft een nieuw zandstrand en duinen gekregen. Het strand van Petten is breed en door de duinen zijn prachtige wandel- en fietspaden. Tevens kun je de zesentwintig meter hoge panoramaduin ‘beklimmen’, wat prachtig uitzicht biedt over het dorp, het strand en de zee. 

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee heeft een van de schoonste stranden van Nederland. Je bereikt het brede, ongerepte zandstrand via een route door het prachtige duingebied. Bij de twee strandpaviljoens kun je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de Noordzee.

De stranden van Schagen.