Oldtimer brommers in sporthal Waarland

Algemeen
De oldtimers kregen veel bekijks.
De oldtimers kregen veel bekijks. (Foto: Scherpzinnig tekst & communicatie)

WAARLAND - Honderden brommers uit de jaren ’50 -‘80 en heel veel onderdelen: de 43e editie van de Eerste Noord-Hollandse Bromfietsbeurs trok zondag 28 november jl. dik duizend brommerliefhebbers uit het hele land naar Waarland, waar sporthal Sportpodium Waarland en het dorpshuis waren omgetoverd in een brommerwalhalla.

Eindelijk konden verzamelaars en hobbyisten weer genieten van vele glimmend opgepoetste oldtimers van merken als NSU, Union, DKW, Eysink, Tomos, Monark en Motomorini en Yamaha én rondsnuffelen tussen uiteenlopende onderdelen die bij de tientallen stands te koop waren. Vijf eerder geplande edities waren vanwege de coronamaatregelen afgeblazen.

De organisatie van de beurs had dus opgelucht ademgehaald na de persconferentie afgelopen vrijdag, toen bleek dat het doorloopevenement met QR-controles, mondkapjes en een vaste looproute kon doorgaan.

De Bromfietsbeurs was het eerste evenement in sporthal Sportpodium Waarland en krijgt komend voorjaar een vervolg: op 10 april staat de volgende editie van de beurs in de sporthal gepland. 

Wat een plaatje!
Kijken en bekeken worden, dat  was het voornamelijk.