Opening Informatiepunt Digitale Overheid

Algemeen
Wethouder Van der Veek opent Informatiepunt Digitale overheid in Tuitjenhorn
Wethouder Van der Veek opent Informatiepunt Digitale overheid in Tuitjenhorn ((Foto: Gemeente Schagen ))

SCHAGEN/TUITJENHORN - Vragen over zaken als huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, pensioen of uitkering? Binnenkort kan men met hiervoor terecht bij het gratis Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn.

Wethouder Sigge van der Veek van de Gemeente Schagen zal op maandag 31 januari om 16.00 uur in de bibliotheek van Tuitjenhorn het officiële startschot geven.

Digitale overheidszaken regelen

Iets regelen met de overheid gebeurt steeds meer op de computer via het internet. Bijvoorbeeld het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van het rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is fijn als iemand hierbij kan helpen. Daarom starten Wonen Plus Welzijn en KopGroep Bibliotheken in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn een Informatiepunt Digitale Overheid. Vanaf 31 januari kan iedereen daar wekelijks terecht met vragen over de digitale overheid.

Zonder afspraak

Het informatiepunt in de bibliotheek van Tuitjenhorn is open op maandag van 14.30 uur tot 16.30 uur en in de bibliotheek van Schagen is het open op donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Iedereen is zonder afspraak welkom. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig en de hulp is gratis. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.