(Foto: aangeleverd)

Werelddansfestival Schagen houdt 15e editie

SCHAGEN - Het werelddansfestival is bezig aan zijn 15e editie en is nu 30 jaar een prachtig evenement. Dit jaar bieden zij, net als voorgaande jaren, een vol programma.

Zondag 7 juli komen in de loop van de dag de dansgroepen uit Nepal, Porto Rico, Servie en indoenesie aan bij de Spartahal. De groepen bestaan uit zo'n 30 personen wat betekent dat er ruim 120 dansers vanuit de gehele wereld gehuisvest worden.

Maandag 8 juli is er vanaf 14.00 uur een voorstelling voor leden van de Zonnebloem

Dinsdag 9 juli bezoeken alle groepen Amsterdam. Deze dag wordt aangeboden door het werelddansfestival Schagen. In de avond is er een workshop "If we dance together, we can live together" deze workshop is een mix van de buitenlandse groepen met dansgroepen uit Schagen

Woensdag 10 juli is er vanaf 14.00 tot 16.30 een voorstelling in de Spartahal, speciaal voor leden van de vereniging Zonnebloem. Vanaf 20.00 uur voor iedereen een Gala-avond in de Spartahal waaraan alle groepen deelnemen.

Donderdag 11 juli vanaf 9 uur bezoeken vertegenwoordigers van de dansgroepen het Gemeentehuis en worden daar ontvangen door de Burgemeester mw.v.Kampen. Voor het Gemeentehuis (op straat) demonstreren de groepen hun cultuur en zal de Burgemeester hen persoonlijk ontvangen. Vanaf 10.30 uur vertrekken alle groepen naar de start van de westfriese optocht, lopen en dansen mee en zijn vanaf ongeveer 12.00 uur te zien op de markt.

Vrijdag 12 juli is er vanaf 14.00 een voorstelling voor leden van de Zonnebloem en vanaf 19.30 uur in de Spartahal een speciale cultuuravond. Daar dansen de buitenlandse groepen samen met de Nederlandse en werken zij toe naar een slotstuk waarbij iedereen met elkaar danst met als thema 'If we dance together, we can live together'. 

Entree vrij, maar vol is vol.

Zaterdag 15 juli is er vanaf 14.00 een matineevoorstelling en vanaf 20.00 uur de slotvoorstelling, beiden in de Spartahal

Meer berichten