Dirty Daddies weer van de partij.
Dirty Daddies weer van de partij. ((Foto: Archieffoto RM))

Rabo-Luba Popweekend Schagen: het aftellen is begonnen!

SCHAGEN – Het is inmiddels aftellen geblazen tot de start van Rabo-Luba Popweekend Schagen, 3 en 4 augustus. Een gratis evenement waar publiek met een drankje in de hand geniet van de muziek van regionale en nationale bands en de Markt verandert in een feestelijk festivalterrein. Hoofdacts dit jaar zijn Susan & Freek, Danny de Munk, Lange Frans en The Dirty Daddies, maar ook de andere artiesten mogen er zijn. Trommel vrienden, vriendinnen en familie maar alvast op want ook dit jaar wil je dit zomerse hoogtepunt niet missen!

Schagen voor even stad van Danny

Danny de Munk betreedt zaterdag 3 augustus om 18.00 uur het podium. Afgelopen voorjaar zongen zo'n 100.000 supporters tijdens de huldiging van Ajax zijn hits 'Mijn Stad' en 'Zo verdomd alleen' nog keihard mee. Nu wordt Schagen voor Danny de Munk even 'zijn stad'. Het straatschoffie van weleer komt de Markt - met zijn vele hits, waaronder ook de nieuwe meezinger 'Toch even lekker zo' - ongetwijfeld op zijn kop zetten.

Feest van herkenning

Vlak na Danny is het al weer tijd voor het beroemdste duo van dit moment: 'Suzan & Freek'. Niet bij iedereen zal de naam een belletje doen rinkelen, maar wie hun megahit 'Als het avond is' hoort, weet het meteen. Al maanden domineert de single de radiostations en alle hitlijsten met de hoogste posities in Nederland. En datzelfde geldt ook al bijna voor de kersverse single 'Blauwe Dag'. Een optreden van Suzan & Freek is dan ook een feest van herkenning, want naast eigen nummers komen vooral ook veel bekende nummers voorbij waarop het publiek naar hartenlust mee kan zingen. Deze covers brengen ze op geheel eigen wijze ten gehore, precies zoals ze via YouTube bekend zijn geworden. Popweekend is momenteel het enigste evenement waar ze in deze regio te zien en horen zijn en daar is de Stichting Evenementen Schagen trots op!

De witte brigade

Lange Frans is zondagmiddag van de partij. Met zijn vele hits – zoals 'Het land van' (ft. Baas B), '22 baco', 'Zing voor me' (ft. Thé Lau), 'Moppie' en 'Lekker ding' (ft. John West) – én natuurlijk zijn sympathieke enthousiasme verovert hij de harten van menig bezoeker. Dat is ook het plan van The Dirty Daddies, die deze dag de eindshow verzorgen. De vraag naar de witte brigade was groot en dus komen ze terug met hun 'to-the-max' show: groots, met alles erop en eraan! Noord-Hollandse topper Tom Haver en de populaire Brabantse zanger Kafke maken de zondagavond compleet.

Lokale en regionale helden

Natuurlijk komt ook een hele rits lokale en regionale 'cover'bands langs waar de organisatie veel waarde aan hecht en die een mooi podium wordt geboden: Moor Park, Sway, coverband Phoenix en feestband Legend. Deze laatste groep speelt speciaal voor het Popweekend een set in XL-uitvoering. Ook een regionaal hoogtepunt: De Vrienden van Popweekend Live op zondagmiddag. De begeleiding is in handen van de CB-band, maar de wisselingen op het podium worden gedaan door diverse lokale en regionale artiesten. Dat wordt een feest der herkenning! Net buiten Noord-Holland komt de showband Mom's Finest. Moeders lievelingen knallen van het ene dansbare nummer naar het andere.

Tributes

Nieuwe muzikale ontdekkingen zijn leuk, maar veel bezoekers houden ervan als bekende nummers voorbij komen. Zij komen ook aan hun trekken met de tribute-bands die zijn gecontracteerd: 'Tim Akkerman sing's The Boss' (bekend als voormalig frontman van Direct), 'Valentines tribute to Queen' en 'Glamrocks'! Geen verkleedpartijtjes om eruit te zien als de originele artiesten, maar muzikanten die vol passie en overgave de muziek brengen van Bruce 'The Boss' Springsteen en Queen. Oké, de mannen van Glamrocks houden er wel van om zichzelf uit te dossen, maar dat hoort nou eenmaal bij de glamrock uit de seventies.

Q Music Foute Uur

Dan tot slot de openers en absolute afsluiters. Beide dagen openen twee grote orkesten het Rabo-Luba Popweekend. Zaterdag 3 augustus wordt de officiële opening verricht door het jubilerende Schagens Harmonie, die hun 150-jarig bestaan vieren. Zondag 4 augustus strijkt dan eindelijk het grote Noord-Hollands Ouderenorkest weer tijdens Popweekend op de Markt neer. Vorig jaar - tijdens hun jubileumjaar - lukte dat net niet, maar nu gelukkig wel! Q Music Foute Uur en Klatsch und Klatsch – met hun 'We all love the 80's, 90's 00's' – sluiten respectievelijk zaterdag en zondag de avonden uitbundig af.

Met nog een paar weken te gaan, krijgt de organisatie er behoorlijk zin in. Jullie ook? Het tijdschema van alle optredende artiesten en meer informatie over het evenement is te vinden op www.popweekend.nl en www.facebook.nl/popweekend .

Meer berichten