Avondvierdaagse Schagen.
Avondvierdaagse Schagen. ((Foto: aangeleverd))

Avondvierdaagse in Schagen

SCHAGEN - De wandelschoenen kunnen weer uit de kast, want het grootste sportieve evenement van Schagen gaat maandag 20 mei. weer van start Vier avonden lopen tijdens de avondvierdaagse die dit jaar voor de 76e keer georganiseerd wordt onder de vlag van de KWBN. Als training voor de Nijmeegse Vierdaagse of gewoon om lekker actief bezig te blijven. Dit jaar wordt hij gelopen van maandag 20 mei tot en met donderdag 23 mei. De start en finish is ook dit jaar bij wijkcentrum de Groene Schakel aan A. Mauvestraat 161 n Schagen.

Met 1572 deelnemers in 2019 belooft de organisatie dat het ook dit jaar weer een wandelfeestje gaat worden. En ook een schoon feestje dit jaar, want alle scholen en groepen krijgen van Supporter van Schoon gratis afvalzakjes uitgedeeld, zodat tijdens de wandelavonden het afval ingezameld kan worden. Zo zal de avondvierdaagse in Schagen een sportief, gezellig en schoon wandelfeest worden.

De routes voor 2019 zijn niet gewijzigd ten opzichte van 2018. Op de eerste wandeldag gaat de route van de 5 kilometer door de Waldervaart, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Schagerbrug. De tweede wandeldag lopen de 5 kilometerlopers de Hoep-route, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Haringhuizen. De derde dag gaat de 5 kilometer richting de Groeneweg en gaan de 10 en 15 kilometerlopers richting Sint Maarten. Tijdens de vierde en laatste wandeldag lopen alle afstanden de route Schagen, die onder andere door Muggenburg en Hoep-Zuid leidt.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om je van te voren in te schrijven. Dit kan maandag 6 en dinsdag 7 mei bij café-restaurant de Posthoorn aan Markt 20 in Schagen. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen die enthousiast is geworden daar van harte welkom om in te schrijven. Voor de 10 en 15 kilometer zijn er ook rolstoelroutes gemaakt.

De organisatie is genoodzaakt om na 12 jaar de inschrijfgelden met 0,50 cent te verhogen. In de voorinschrijving zijn de kosten dan 4,50 per persoon. KWBN leden krijgen een reductie van 1 euro.

Het is ook mogelijk om op de eerste wandeldag, maandag 20 mei, vanaf 17.30 uur n te schrijven bij de startlocatie. De kosten bedragen dan 5,50 per persoon. De starttijd voor de 15 kilometer is 17.45 uur, voor de 10 kilometer 18.00 uur en de 5 kilometerlopers starten om 18.15 uur.

Kijk voor meer informatie op www.avond4daagse-schagen.nl of Facebook: avond4daagse Schagen. Vragen? Stuur dan een e-mail naar: a4d.schagen@gmail.com

Meer berichten