Luuk Ransijn.
Luuk Ransijn. ((Foto: aangeleverd))

Weekeinde met Nederlands cabaret in Scagon

SCHAGEN – Het Scagon staat dit weekeinde in het teken van het Nederlands cabaret. Maurice Hermans komt zaterdag 11 mei met de beste liedjes van zijn vader in het programma 'Liedjes van Toon'. Zondagavond 12 mei staat het jonge cabarettalent Luuk Ransijn (19) op het Schager podium.

Hij is net negentien jaar geworden en heeft al een zelf geschreven cabaretprogramma op zijn naam staan. Niet avondvullend, maar wel met mooie teksten en goede liedjes: "Ik wil muzikaal cabaret brengen. Alles zelf geschreven. Waarbij ik me begeleid op de piano. Poëtische teksten spreken me erg aan, hebben me ook geïnspireerd. Maar ik zoek toch ook de rauwe kant van de actualiteit op." Het blijkt uit Jegor, een lied uit zijn eigen hart waarin hij hard afrekent met wat hij de 'regelrukkers' noemt.

In de wereld van het cabaret biedt talent geen enkele garantie op succes. Je moet vlieguren maken, om vertrouwd te raken met de harde planken van het podium: "Ik heb in Alkmaar al regelmatig opgetreden. Vanaf mijn veertiende. Ik heb nu het geluk dat cabaretière Sara Kroos me coacht. Ik mag bij haar in het voorprogramma optreden. Daarmee ga ik door het hele land, maar helaas zit een voorstelling in Alkmaar er niet in. Daarom heb ik ervoor gekozen zondag 12 mei om 20.00 uur in het Scagon op te treden."

Luuk Ransijn staat aan het begin en heeft dromen: "Ik wil binnen een jaar meedoen aan een landelijk cabaretfestival. Ik wil zo veel mogelijk op het podium staan, het theater ruiken. Met een eigen, eerlijk programma, waarin ik veel van mezelf durf te laten zien. Een prettige voorstelling met diepte. En natuurlijk hoop ik op bekendheid."

Het weekeinde in het Scagon staat in het teken van het Nederlands cabaret met zaterdag 11 mei om 20.15 uur Liedjes van Toon en zondag Luuk Ransijn. Kaartjes (respectievelijk 18,50 euro en 8 euro) zijn te reserveren via www.scagontheater.nl

Meer berichten