Elektrische bedrijfsauto's voor gemeente Schagen

Nieuws

SCHAGEN - Halverwege dit jaar rijden de meeste auto’s van de gemeente volledig elektrisch. De auto’s zijn herkenbaar aan het groene logo. Medewerkers van de gemeente maken veel korte ritten. Dat maakt elektrisch rijden bijzonder rendabel. Bij aanschaf is een elektrische auto duurder, maar op termijn wordt flink bespaard op brandstof en onderhoud.

Schagen samen op een duurzame manier ontwikkelen, is en blijft de ambitie. Daarbij hoort het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Ook als het gaat om mobiliteit. Want het aandeel verbruik van fossiele brandstoffen bij mobiliteit is hoog. Wethouder Sigge van der Veek: “Daarom stimuleert de gemeente duurzame mobiliteit. Wanneer auto’s in ons wagenpark vervangen moeten worden dan wordt gekeken naar de meest duurzame oplossing”. Elektrisch rijden draagt bij aan een schoner en stiller Nederland.

De gemeente hoopt dat steeds meer inwoners, bedrijven en instellingen bij de aanschaf van een nieuwe auto het elektrisch rijden als serieuze optie overwegen. In Schagen zijn tot nu toe al ongeveer achttien openbare laadpalen. Inwoners die een elektrische auto rijden, willen misschien graag een laadpaal in hun buurt hebben. Zij kunnen hiervoor een aanvraag doen via www.laadpaal.mrae.nl. Het is ook mogelijk om een laadpaal op eigen terrein (oprit of parkeergelegenheid) te plaatsen. Dit mag zonder vergunning. De gemeente ziet ook graag dat bedrijven op eigen terrein laadpalen plaatsen die met een laadpas ook voor derden zijn te gebruiken. Meer informatie hoe deze laadvoorzieningen te realiseren is veelal te verkrijgen bij het eigen energiebedrijf of op www.rvo.nl.