Startsein nominaties Geluksplekken Schagen

  Nieuws

SCHAGEN - Burgemeester Marjan van Kampen en ‘geluksprofessor’ Leo Bormans geven dinsdag 17 april het startsein voor de nominaties van Geluksplekken in gemeente Schagen, tijdens het evenement ‘Plek van Geluk’ in de Alpha aan Loet 13 in Schagen. Toegang is gratis.
Voor het evenement is een speciale gast uitgenodigd: Leo Bormans. Bormans is landelijk bekend als de geluksprofessor. Hij werkt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en doet daar onderzoek naar kwaliteit van leven, geluk en geluksplekken. Professor Bormans reist de wereld rond als 'Ambassador of Happiness & Quality of Life'. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’. Hij geeft veel lezingen en was onder meer te gast in De Wereld Draait Door.
De geluksprofessor geeft tijdens het evenement toelichting op de zoektocht naar plekken van geluk van de inwoners. Hij legt uit dat er elders in ons land al dergelijke ‘happy spots’ zijn en hoe gemeente Schagen die ook kan krijgen. In de openbare ruimte kunnen er plekken zijn waar meer mensen zich prettig voelen, plekken van geluk. Die wil de gemeente graag meer benadrukken. Ook kinderen kunnen zulke geluksplekken hebben.
Er zijn twee bijeenkomsten in de Alpha. De eerste bijeenkomst voor organisaties ‘Waarom Geluksplekken?’ is van 16.00 tot 17.30 uur, de tweede bijeenkomst voor inwoners ‘Wat is uw Geluksplek?’ is van 19.00 tot 20.30 uur. De geluksprofessor gaat met de aanwezigen aan het werk om aandacht te vestigen op geluk en bijzondere plekken bij de inwoners in de buurt. Dit doet hij eerder op de middag al met genodigde schoolteams en kinderen.
Ook zo trots op een plek in de buurt waar men woont, een plek met een verhaal, waar men zich fijn voelt of een plek waar leuke ideeën opborrelen? Aanmelden kan via www.schagen.nl/geluksplekken en nomineer dan ook de Geluksplek.

Meer berichten