Fado in de Muziektuin

  Nieuws
Iris Feijen. (Foto: aangeleverd)
Iris Feijen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Muziektuin Schagen heeft zondag 22 juli van 12.00 tot 14.00 uur de talentvolle Iris Feijen en aansluitend de Alkmaarse formatie Mister Magic op het podium staan aan Loet 10. Entree is gratis.
Feijen maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo erg, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen. Ze reisde op jonge leeftijd af naar Portugal om daar in de invloedsferen van de fado te verkeren.
Gewapend met deze invloeden is Iris eigen nummers met jazz en fado invloeden gaan schrijven en is ze in 2016 gaan samenwerken met gitarist componist Marijn Wijbenga en bassist Stefan Snip. Momenteel zijn ze druk bezig met het creëren van een repertoire dat bestaat uit een mengelmoes van de eigen nummers van Iris, eigentijdse Portugese fado, bossanova, jazz en andere aanverwante stijlen.
Mister Magic heeft naast Jazz standards ook nummers opgenomen in het repertoire van onder andere: Noora Noor, Stevie Wonder, The Crusaders, Sade.

Meer berichten