Zeemanskoor Onder Zeil

  Nieuws
In de afgelopen jaren is ’'Onder Zeil’ uitgegroeid tot een groot en enthousiast koor met een crew die bestaat uit vijftig mannen (ex-zeevarenden en ’beste stuurlui’) en zes muzikanten. (Foto: aangeleverd)
In de afgelopen jaren is ’'Onder Zeil’ uitgegroeid tot een groot en enthousiast koor met een crew die bestaat uit vijftig mannen (ex-zeevarenden en ’beste stuurlui’) en zes muzikanten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - 'Op het ritme van de zee, nemen wij u mee'. Onder dit motto viert het Schager zeemanskoor ’Onder Zeil’ haar 15-jarig jubileum met een avondconcert zaterdag 6 oktober in het Scagon Theater.
In de afgelopen jaren is 'Onder Zeil’ uitgegroeid tot een groot en enthousiast koor met een crew die bestaat uit vijftig mannen (ex-zeevarenden en ’beste stuurlui’) en zes muzikanten. Onder leiding van ’kapitein’ Marianne Rijnders en begeleid door accordeons, gitaren, viool, fluit, wasbord, mondharmonica en andere zeewaardige instrumenten. Het Zeemanskoor laat graag horen dat het inmiddels beschikt over een fraai en breed repertoire. Van traditionele ’shanty’s’ tot aan moderne ’sea-songs’ en menige, meerstemmige, variëteiten daartussen. Vele shantyfestivals, markten, visserijdagen, maar ook verpleeg- en verzorgingshuizen in Noord-Nederland zijn inmiddels bekend met de vrolijke optredens door het Zeemanskoor. Met gemiddeld 15 tot 20 concerten per jaar mogen de koorleden zich inmiddels dan ook ’ervaren rotten’ noemen. Zie ook www.onderzeilschagen.nl
Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegen contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen. Aanvang is 20.15 uur, matinee 15.00 uur. Entree is 7,50 euro.

Meer berichten