Feestelijke opening projecten Pettemerduinen

  Nieuws

SINT MAARTENSZEE - Gemeente Schagen en provincie Noord-Holland hebben maandagmiddag 26 november de voltooide projecten in de Pettemerduinen op feestelijke wijze geopend. Deze projecten waren mogelijk in het kader van Kust op Kracht.
Het vlonderpad is gerenoveerd. Ook het uitkijkpunt ziet er beter uit dan ooit. Van provincie Noord-Holland heeft gemeente Schagen een bijdrage gehad om bij Sint Maartenszee in de Pettemerduinen enkele zwakke schakels aan te pakken en daarmee de kust weer op kracht te krijgen. De projecten dragen bij aan de publieke toegankelijkheid van- en de belevenis in- het gebied.
De volgende projecten zijn uitgevoerd: Renovatie van het bestaande uitkijkpunt inclusief prachtige bebording, Aanleggen van een nieuw uitkijkpunt, Renovatie van het vlonderpad, Plaatsen van verlichting langs strandopgang, Aanleggen van extra fietsenstallingsmogelijkheden. Begin volgend jaar worden nog enkele wandelpaden aangepakt. En daarmee is het project Kust op Kracht in dit gebied ook afgerond.
Wethouder Jelle Beemsterboer: “Wij zijn provincie Noord-Holland dankbaar voor wat wij dankzij hun bijdrage hebben kunnen realiseren voor dit prachtige natuurgebied. Ook de bijdrage van de OFS, in de vorm van twee verrekijkers, zorgt er voor dat wij nog meer kunnen genieten van de omgeving.” Meer informatie op www.noord-holland.nl/kustopkracht.nl.

Meer berichten