Bierhoek met regionale brouwers op Williams Day - Spannend en ludiek onderdeel klunen op ijsbaan

Nieuws

SCHAGEN - Een van de attracties van Williams Day op zaterdag 16 september in Schagen is de bierhoek van regionale bierbrouwers. Zelf bier brouwen is heel populair. Overal verrijzen regionale bierbrouwers die vaak bier van verrassende kwaliteit produceren. Ook in de Noordkop vinden we een aantal uitstekende, ambachtelijke brouwerijen.
Op Williams Day zullen deze brouwers laten zien (en proeven) wat voor een uniek product zij maken. Ze zijn in de zogenaamde Bierhoek te bewonderen. Bezoekers kunnen een biertje proeven en bier van de brouwers kopen. De brouwerijen De Lepelaar (Oudesluis), Radboud (Medemblik), Helderse Jongens (Den Helder), De Vis (Alkmaar), Brouwerij Broer en Zus (Beverwijk) en Brouwerij Keuvel (Hoorn) hebben belangstelling getoond. Er kan geproefd en gekocht worden bij de regionale brouwers.
"Bierbrouwen is een passie", verklaart Piet Dekker van Brouwerij Keuvel. De brouwerij is het laatste jaar flink gegroeid. Keuvel heeft vier biersoorten en is momenteel bezig met speciaal winterbier en een experimenteel bier. "Dat wordt een lichtzuur biertje." Het bier wordt gebrouwen in Uitgeest bij Kees Schouten. "Hij leert je veel over het proces. Dat maakt het extra interessant."

Sportieve aspect

Naast het eten en drinken is er veel te doen op Williams Day. Het sportieve aspect is daarbij niet uit het oog verloren. Zo wordt bij gelegenheid door schaatsspecialist en Magnusrijders bestuurslid Wilbert Korevaar een spannende wedstrijd klunen (met hindernissen) op de ijsbaan georganiseerd.
Een absolute must voor de schaatsliefhebbers in de regio. Bij gebrek aan ijs valt het volledige accent op deze Friese vaardigheid. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website www.demagnusrijders.nl en info@demagnusrijders.nl of Wilbert Korevaar 06-51851291
Donaties voor William Sintenie via NL22RABO0318072068 t.a.v. Williams Day. Loten zijn te koop bij Stam de Kruidenier en de bestuursleden van De Magnusrijders