Jeu de boulesclub Marken bestaat vijftien jaar

Algemeen
Jeu de boulesvereniging Marken bestaat al vijftien jaar.
Jeu de boulesvereniging Marken bestaat al vijftien jaar. (Foto: Pep )

MARKEN - De jeu de boulesclub Marken bestaat vijftien jaar. Dit wordt zondag 16 augustus gevierd met het open kampioenschap. Wie mee wil doen is van harte welkom op het complex van de sportvereniging Marken. De inschrijving start om 11.30 uur en de wedstrijden starten om 12.00 uur.

Vijftien jaar geleden werd al snel het idee geboren om naast het zaalvoetballen ook te gaan jeu de boulen. Zo gezegd zo gedaan en binnen enkele weken lag er toen een jeu de boulesbaan volledig gefinancierd door de zaalvoetballers.

Sindsdien wordt er elke week een open kampioenschap gespeeld. Nu vijftien jaar verder, waar blijft de tijd, is de jeu de boules club niet meer weg te denken uit Marken. De baan ligt erbij alsof deze er altijd zo bij heeft gelegen maar vroeger was de plek begroeid met gras en bij een beetje regen stond het volledig onder water.

Met veel plezier wordt er regelmatig een balletje gegooid op de baan en de -inmiddels vaste groep- beheerst het jeu de boules redelijk. Deze groep is dan ook vaak aanwezig tijdens de wedstrijden. In deze vijftien jaar zijn er vele prachtige wedstrijden geweest met verrassende winnaars!

Iedereen is zondag 16 augustus van harte welkom op de jeu de boulesclub Marken.