Muzikale groet De Speeltoren op Koningsdag

Algemeen
Muziek uit de Speeltoren op Koningsdag.
Muziek uit de Speeltoren op Koningsdag. (Foto: Ria Houweling )

MONNICKENDAM - Helaas zijn er dit jaar, net als vorig jaar, vanwege het coronavirus geen activiteiten op Koningsdag, dinsdag 27 april, toegestaan. Om Koningsdag toch een speciaal tintje te geven wordt, in overleg met de gemeente, vanaf de Speeltoren in Monnickendam een muzikale groet gebracht door beiaardier Henk Verhoef en door muziekvereniging Olympia-Con Brio.

Om 09.00 uur bespeelt beiaardier Henk Verhoef het carillon en muziekvereniging Olympia-Con Brio geeft een optreden met trompet en hoorn vanaf de torentrans.

Geen groepsvorming

De gemeente stelt wel als voorwaarde dat er geen groepsvorming onder de Speeltoren plaatsvindt, maar dat moet geen probleem zijn. Als u de muzikale groet wilt bijwonen, kunt u het schouwspel beter op enige afstand zien dan vlak onder de Speeltoren.

Geen oranjekermis

De Oranjekermis op Koningsdag kan dit jaar helaas ook niet doorgaan. Vanwege het coronavirus mogen er geen activiteiten plaatsvinden op Koningsdag. De kermis zou worden gehouden van 21 april tot en met Koningsdag 27 april. Stichting Koningsdag Monnickendam: “Dat de kermis niet kan doorgaan vinden wij uiteraard erg jammer. Laten we hopen dat het virus kan worden teruggedrongen, mede door het inenten, en dat we geleidelijk aan het ‘normale’ leven weer kunnen oppakken, zodat we volgend jaar wel weer een gezellige Oranjekermis kunnen houden.”

Vlaggen

Er zijn drie gelegenheden om te vlaggen door het jaar. En Koningsdag is er daar absoluut een van. Heb je een vlag? Op Koningsdag, dinsdag 27 april mag de vlag voluit, als het kan met oranje wimpel! Zo krijgt Koningsdag toch nog een feestelijk tintje.