Piet Meij.
Piet Meij. ((Foto: Aangeleverd ))

'Straat - Zinloos geweld' van Piet Meij

REGIO - Het nieuwe boek van Piet Meij, woonachtig in Amsterdam en afkomstig uit Monnickendam, is verschenen. De titel is: 'Straat - Zinloos geweld' van Piet Meij. Het boek gaat over Joost die in coma ligt. Wie schoot? Zijn vrienden zoeken het uit...

Ze worden op het spoor gezet van twee rivaliserende Straatraceclans. Om achter de waarheid te komen zit er niets anders op dan te infiltreren. Het is een confrontatie met de ruwheid van de straat en de liefde voor getunede auto's. Joost verkeert ondertussen in een hulpeloze situatie. Gesprekken tussen bezoekers aan zijn bed geven inzicht in wie Joost is. Bovendien gaat er heel wat in het hoofd van de eigenzinnige comapatiënt om. De Beelden die als ballen door zijn hoofd razen vullen de puzzel, maar zetten je ook op het verkeerde been, want zelfs in tijden van verdriet is er ruimte voor romantiek.

Over de auteur

Piet Meij woont in Amsterdam, maar is opgegroeid in Monnickendam. De sociale cohesie van het leven in een klein stadje vind je terug in zijn werk. Bewoners van Waterland zullen vele van de in het boek beschreven locaties herkennen. De dagelijkse arbeid van Piet vraagt om doorwrochte beleids- en adviesstukken. In zijn vrije tijd neemt hij daarvan afstand, dan schrijft hij voor zijn plezier. Hij laat zijn fantasie de vrije loop, werpt zich op het uitwerken van het plot en geeft personages een gezicht. In het geval van 'Straat - Zinloos geweld' verdiepte hij zich bovendien in de behandeling van comapatiënten en dook hij in de wonderlijke wereld van de Straatrace.

Meer berichten