Huib en Willy Klink in de hal van de Patmoskerk.
Huib en Willy Klink in de hal van de Patmoskerk. ((Foto: Pieter Pereboom ))

Beroepen predikant maakt kennis met Marken

MARKEN - De nieuwe predikant; Huib Klink maakte vrijdag 1 maar kennis met Marken en haar Markers. Dominee H. Dekker had zondag 2 december al afscheid genomen van de Protestantse Gemeente Marken (PGM), tijdens een afscheidsdienst in de Patmoskerk op Marken. Hij ging met emeritaat. De Kerkenraad van de PGM heeft eind september 2018 een vacature met profielschets voor een nieuwe predikant openbaar gemaakt en begin februari 2019 werd bekend dat er een nieuwe predikant was gevonden, de heer Huib Klink uit Ouddorp.

Maandagavond 28 januari heeft de Kerkenraad van de PGM het advies van de Beroepingscommissie besproken en na een mondelinge toelichting van de commissie en consulente overgenomen. Zondag 10 februari vond de verkiezing van de kandidaat plaats in een gemeentevergadering, na een reguliere kerkdienst in de Patmoskerk. De heer Klink werd unaniem verkozen. Zaterdag 23 februari heeft de voorzitter van de Kerkenraad van de PGM, de heer Cees Visser, persoonlijk, de beroepingsbrief overhandigd. De kandidaat dominee had vanaf dat moment drie weken de tijd om zijn beslissing bekend te maken aan de Kerkenraad op Marken.

De heer Klink had de wens uitgesproken om op korte termijn kennis te willen maken met de leden van de Protestantse Gemeente op Marken. Vrijdag 1 maart maakte de heer Klink kennis met Marken en haar Markers. De middag begon met de leden van de Kerkenraad. Vervolgens maakte hij kennis met de diverse commissieleden binnen de Kerk op Marken. Vanaf 20.30 uur kon iedereen kennis maken met de heer Klink en hem en partner Willy de hand te schudden in de hal van de Patmoskerk.
Vele inwoners op Marken hebben gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om de heer en mevrouw Klink de hand te schudden en een praatje te maken.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Meer berichten