S.V. Marken wint de KNVB beker - Jonathan JO15-4 - Marken JO15-1 einduitslag 0-4

Met z'n allen op de platte kar voor een ererondje door Marken. (Foto: Pep)
Met z'n allen op de platte kar voor een ererondje door Marken. (Foto: Pep) rodi.nl

MARKEN - S.V. Marken JO15-1 is afgelopen zaterdag 2 juni, KNVB beker kampioen 2017-2018 geworden. Voor het eerst in de geschiedenis van Sportvereniging Marken legt een mannenploeg op het veld beslag op de KNVB beker. In de finale werd Jonathan JO15-4 uit Zeist met 0-4 verslagen. Door Pieter Pereboom
De ploeg van trainer Jaap Schipper en leider Albert van Veen beleefde een fantastisch seizoen. In december vorig jaar werd al het kampioenschap in de 4e klasse gevierd en afgelopen zaterdag stond de KNVB beker finale op het programma op de velden van Legmeervogels in Uithoorn.
De ploeg werd aangemoedigd door een grote groep supporters die tezamen met de selectie met twee bussen en een colonne aan auto's naar het sportpark ‘Randhoorn’ van Legmeervogels waren vertrokken. Daar is na een spannende wedstrijd de KNVB beker gewonnen.
Doelpuntenmakers waren Bart Schipper, Niels van Veen, Jeffrey de Jong en Ferron Appel.
De beker werd op het grote podium uitgereikt aan aanvoerder Steffan Wolters door KNVB ambassadeur Floris Thoolen. Floris was in het verleden 'de stem van Ajax'.
Bij thuiskomst op Marken ging de complete selectie, inclusief technische staf, op de 'platte kar', voor een ererondje door Marken.