Kattekwaad in de brouwerij - Mail & Win rondleiding Bierderij Waterland

  Nieuws
Wil jij een rondleiding winnen bij biologische brouwerij Biederij Waterland? Mail dan je gegevens naar redactie.osb@rodi.nl. (Foto: aangeleverd)
Wil jij een rondleiding winnen bij biologische brouwerij Biederij Waterland? Mail dan je gegevens naar redactie.osb@rodi.nl. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WATERLAND - Nog niet bij Biologische Bierderij Waterland geweest? Dan wordt het hoog tijd! Mail dus je naam en adres naar redactie.osb@rodi.nl en maak kans op een rondleiding met proeverij voor twee personen. Tenminste als je een fijnproever bent en een goed glas speciaalbier kan waarderen. Het proeflokaal is nu een kleine twee maanden open en eigenaren Kristian Kieft en Frank Dutman zijn zeer tevreden. "We zijn erg blij met alle positieve en lovende reacties. Bij het proeflokaal zijn diverse zelfgebrouwen bieren te vinden met namen met een knipoog zoals Kattekwaad, Broeker Blonde en de Monnicker Moker.

Bij een kijkje in de brouwerij glimmen de grote brouwketels je tegemoet. Toen Kristian en Frank begonnen met brouwen was het wel anders. "Dat ging thuis in de keuken of op zolder. Gewoon eens even testen wat er allemaal kan en welke aroma's dat oplevert." Dat doen ze overigens nog steeds, weliswaar nu met de hulp van een professionele brouwer. "Laatst zocht ik naar iets nieuws en verrassends. Iets met een gelagerde houstmaak, ik besloot een beetje wilgenbast van een Waterlandse boom te schrapen en er vervolgens thee van te trekken. Een goed aroma! Zo is Kattekwaad ontstaan!"

Kaas en worst even anders
In Nederland is kaas en worst bij de borrel heel gewoon. In het proeflokaal wordt ook kaas en worst geserveerd, maar dan net even anders. De brouwerij zoekt de verbinding op met ondernemers in de regio, zo ook met Henri Willig kaas die biologische koeien bijvoert met bierborstel (het restproduct van bierbrouwen). Met de melk van die koeien wordt heerlijke kaas gemaakt. "Die dan dus hier weer bij de borrel wordt geserveerd",aldus Dutman. Worst wordt verkregen van Woeste Willem die de deze op ambachtelijke wijze rookt in de brouwerij. De koffiedrinkers komen hier ook aan hun trekken met de biologische en eerlijke koffie van Kikidu.
Eigen evenementen
De verbinding in de regio wordt niet alleen gezocht met lokale foodproducenten. "We werken bijvoorbeeld samen met de Bruine Vloot en hebben de ambitie om, zeker in de toekomst, meerdere eigen evenementen hier neer te zetten. Dat kunnen kleine zijn, maar ook wat grootschaligere evenementen. De ruimte, locatie en ambiance lenen zich hier uitstekend voor. " Kijk dus niet gek op als binnen afzienbare tijd een bierfestival, bandjesavond- of middag plaatsvindt. "En tussendoor blijven we lekkere bieren testen. We willen namelijk doorontwikkelen en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken. Als je ons op Facebook in de gaten houdt, hoor je vanzelf wat we van plan zijn!",aldus Dutman.

Meer berichten