Kunst in de Broekerkerk

  Nieuws
Een van de foto's van Anneke Wiedemeijer. (Foto: Anneke Wiedemeijer)
Een van de foto's van Anneke Wiedemeijer. (Foto: Anneke Wiedemeijer) (rodi.nl)

BROEK IN WATERLAND - In de kerk van Broek in Waterland wordt maandelijks een nieuwe expositie ingericht met wisselende kunstenaars. Tot en met 31 augustus is werk te zien van twee kunstenaars uit Broek in Waterland: Anneke Wiedemeijer met foto's en Gré Mars met schilderijnen. De Broekerkerk is geopend op zondag en maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.

Anneke Wiedemeijer (1944) is geboren en getogen in Broek in Waterland. Aanvankelijk fotografeerde ze voornamelijk haar familie. Maar ook Broek in Waterland en haar omgeving werden belangrijk: lucht, water, riet en steeds meer details. Gedurende vijf jaar volgde ze een cursus Creatieve fotografie en leerde steeds beter kijken. Anneke vindt het weergeven van wat ze ziet en compositie belangrijker dan de techniek achter het fotograferen. Dat levert bijzondere beelden op. Ze exposeerde haar werk al een aantal keren en het was ook te zien tijdens de Broeker Kunstroute.
Gré Mars schildert graag bloemen in frisse kleuren. Juist die kleuren waar je blij van wordt. Tijdens eerdere exposities in de Broeker Kerk verkocht ze verschillende van deze 'bloemenschilderijen'. Zo hangt haar werk nu in verschillende landen zoals Amerika, Engeland, Ierland, België, Italië en Japan. Naast bloemen schildert Gré Mars ook verschillende andere onderwerpen.
Zie voor meer informatie www.kerkbroek.nl.

Meer berichten